Probleem bij een warme start

Vragen en/of problemen op het gebied van je motor/performance van je bmw? Stel je vragen hier

Moderators: Moderator team, Beheerder

Plaats reactie
RivLock
Just getting started
Just getting started
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2022, 19:27
Type Auto: Z4 '03
Locatie: Groningen

27 jan 2022, 19:39

Ter voorbeeld

https://www.youtube.com/watch?v=6fFtXRnhcTg

Mijn z4, 2003 start koud zonder enige problemen.
Als ik echter even de snelweg af ga om te tanken oid, of ik ren even snel de supermarkt in krijg ik het volgende.

Ik zet de auto volledig uit en ben misschien 3 - 4 minuutjes weg. Als ik deze weer probeer te starten krijg ik dat mijn EML, Motor en ESP lampje gaan branden en de motor lijkt uitzichzelf gas te geven.

Als ik de auto een paar keer aan en uit zet is het probleem weg maar blijven de lampjes staan. Na 2 keer koud starten (nadat ik aan het werk ben geweest oid.) gaan de lampjes weer weg.

Nu heb ik de auto al even laten uitlezen komt er het volgende uit,
Lambdasonde verwarmingskring foutief.
RPA-Sensor Foutief.

Mijn bandenspanningssensor doet het nog wel, want hij gaf laatst aan dat mijn spanning laag was en dat klopte ook.

Nu kan het dus de bandenspanning sensor zijn, of de lambdasonde.. of beide natuurlijk?
Toen ze mijn z4 hebben uitgelezen zeiden ze dat het ook een ABS- ring sensor kan zijn.

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?


Gebruikersavatar
Dutch79
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 12429
Lid geworden op: 17 jan 2011, 23:37
Type Auto: E90 BMW 330i
Locatie: Capelle aan den IJssel

27 jan 2022, 21:13

Welkom. Eerst volgens de forumregels even n voorsteltopicje aub.
Zie de E9X Showroom voor m'n E90 330i.
2point8 Photography
Gebruikersavatar
kevin78
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 1785
Lid geworden op: 21 jun 2014, 18:13
Type Auto: BMW 535D M-Sport (F11)

28 jan 2022, 06:10

:hallo: :welkom:
:Mpower:

535D M-Sport (F11)
225D M-Sport (F22) sold
320D M-Sport (E91) sold
Plaats reactie

Terug naar “E85/E86: Motorisch/Performance”