Op verzoek van vele (twee) ga ik hier een topic openen waar je je BBQ kunsten in kwijt kan.
Alles is welkom van zwart van buiten en rood van binnen tot hoogst culinair kan je kwijt hier.
Ik zelf heb een Weber barbecue Bar-B Kettle zwart 47 cm.
De Weber staat hier gemiddeld twee keer per week aan.
Een van mijn favorieten is en blijft spare-ribs, hier mijn recept.
Ongemarineerde ribs eerst het buikvlies van verwijderen en allerlei frutseltjes en losse stukjes.
Dan de marinade
8 eetlepels zoute soja
2 eetlepels olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1/2 limoen
2 rode spaanse pepers
8 tenen knoflook
7 cm gemberwortel.
Honing
eerst de soja, de suiker , de olie en de limoen(uitgeperst) goed mengen
de peper, knoflook en gember zo klein mogelijk snijden en ook erbij mengen. Uurtje laten staan.
Dan de ribs met deze marinade insmeren en in een plastic zak doen. dit minimaal een nacht in de koelkast leggen met om de paar uur de zak even omgooien zodat de marinade zich goed verspreid.
Voeg 5 volle eetlepels honing toe aan de overgebleven marinade en zet dit ook in de koelkast.
De volgende dag je BBQ aansteken op de indirecte wijze (dit is wel een lang verhaal moet je even op googlen) of zie hier http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgri ... _grill.php Dit is echt veel makkelijker dan dat het eruit ziet!
Nu lekker gaan zitten met een wijntje of een biertje, als je BBQ lekker op ca 110 graden de spare ribs erop,
niet boven de kolen uiteraard en lekker 4\5 uurtjes laten roken.
Schaal met bier boven de kooltjes om het lekker sappig te houden.
De laatste 1 1/2 uur je ribs met de overgebleven marinade insmeren zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
Echt zalig als het klaar is! Je kan je ribs zonder tandjes van de botjes afknabbelen.
Eetse!
Oja, ga noooooooit BBQ-en als je haast hebt, BBQ-en is onthaasten en moet je altijd op je gemakkie en het liefst met een lekker glaasje en in goed gezelschap doen
Het grote BBQ topic
- Blue Raccoon
- VIP Driver
- Berichten: 2585
- Lid geworden op: 04 jun 2017, 12:56
- DRuw
- VIP Driver
- Berichten: 760
- Lid geworden op: 21 mei 2013, 20:36
- Type Auto: G21 330e XDrive Msport Individual
You Sir, deserve a medal
Ik ga het eens proberen!
Zeker mee eens qua non-haast maar helaas niet altijd een optie met een kleine dochter
Ik ga het eens proberen!
Zeker mee eens qua non-haast maar helaas niet altijd een optie met een kleine dochter
E91 318d --> F31 325d M-Sport --> G21 330e M-Sport Individual
- Piet08
- VIP Driver
- Berichten: 1021
- Lid geworden op: 13 sep 2017, 17:24
- Type Auto: 335d Xdrive
- Locatie: Overijsel
Emiel neem aan dat jij voor de volgende BMW meeting de catering verzorgd ?
Complimenten ziet er goed uit
Complimenten ziet er goed uit
Ford Escort RS2000 (MK2)
Mitsubishi Lancer 2000 Turbo
Ford Sierra Cosworth
BMW 330d (e46)
BMW 335d Xdrive (f30)
Mitsubishi Lancer 2000 Turbo
Ford Sierra Cosworth
BMW 330d (e46)
BMW 335d Xdrive (f30)
- Dutch79
- Moderator
- Berichten: 13925
- Lid geworden op: 17 jan 2011, 23:37
- Type Auto: E90 330i en E91 335i
- Locatie: Capelle aan den IJssel
Wij steken m vanavond ook aan
-
- VIP Driver
- Berichten: 4382
- Lid geworden op: 06 jul 2014, 16:58
- Type Auto: lexus hybrid
Ik doe het ook vsak... maar niet 2x pw.
Heb een wever mastertouch 57 cm. En 3 starters. En doe meestal of grote stukken zoals flanks, cote du boeuf ofsimpel zoals vis in klemmen of satetjes. Ligt aan mn mood.
Speel wel met 2 temp meters. Die in die weber is nou niet zo duidelijk.
Waar haal jij j kolen.? Heb peko van de hanos gebruikt. Maar moet steeds naar Amsterdam dsn.. nu horeca select vd Makro. Valt tegen...
Heb een wever mastertouch 57 cm. En 3 starters. En doe meestal of grote stukken zoals flanks, cote du boeuf ofsimpel zoals vis in klemmen of satetjes. Ligt aan mn mood.
Speel wel met 2 temp meters. Die in die weber is nou niet zo duidelijk.
Waar haal jij j kolen.? Heb peko van de hanos gebruikt. Maar moet steeds naar Amsterdam dsn.. nu horeca select vd Makro. Valt tegen...
Nobody said it was easy....
- BMWcoder
- VIP Driver
- Berichten: 1920
- Lid geworden op: 15 aug 2015, 18:33
- Type Auto: 335i e91 '06
- Locatie: Midden NL
Hier ook! Ribs recept klinkt goed, ga ik zeker eens proberen
Ik maak ze ook altijd zelf, meestal in de pan koken in de marinade, nadeel is dat je veel marinade nodig hebt. Laatst ook eens in een een plastic zak en de sous-vide 36uur gegaard op 62gr maar was er eigenlijk niet zo over te spreken, niet gaar genoeg. Daarna nog een keer 12uur op 74gr, zelfde verhaal.
Nog eens een keer kijken of ik het geduld kan opbrengen om ze 5uur op de bbq te leggen, leuk topic om te volgen in ieder geval!!
Ik maak ze ook altijd zelf, meestal in de pan koken in de marinade, nadeel is dat je veel marinade nodig hebt. Laatst ook eens in een een plastic zak en de sous-vide 36uur gegaard op 62gr maar was er eigenlijk niet zo over te spreken, niet gaar genoeg. Daarna nog een keer 12uur op 74gr, zelfde verhaal.
Nog eens een keer kijken of ik het geduld kan opbrengen om ze 5uur op de bbq te leggen, leuk topic om te volgen in ieder geval!!
- Blue Raccoon
- VIP Driver
- Berichten: 2585
- Lid geworden op: 04 jun 2017, 12:56
Ik gebruik goede kwaliteit kolen en/of briketten. De meuk die opgestapeld ligt bij de lokale benzinestation ligt dag en nacht buiten.
Hierdoor zijn de kole /briketten vochtig waardoor het lastig is deze aan te steken.
Gevolg is dat iedereen maar meer en meer vloeistof, aanmaakblokjes, spiritus, kranten op de bbq gooit teneinde zo snel mogelijk de fik erin wilt hebben.
Goede kwaliteit (origineel Weber) vindt je meestal bij het tuincentrum waar ze over het algemeen het hele assortiment
hebben.
Hierdoor zijn de kole /briketten vochtig waardoor het lastig is deze aan te steken.
Gevolg is dat iedereen maar meer en meer vloeistof, aanmaakblokjes, spiritus, kranten op de bbq gooit teneinde zo snel mogelijk de fik erin wilt hebben.
Goede kwaliteit (origineel Weber) vindt je meestal bij het tuincentrum waar ze over het algemeen het hele assortiment
hebben.
Zie mijn E9X Showroom voor m'n BMW E90 LCI 318 ///M 2011 Montego Blue
-
- VIP Driver
- Berichten: 4382
- Lid geworden op: 06 jul 2014, 16:58
- Type Auto: lexus hybrid
Ik v8nd juist se weber niet ok. Ik haal liever grote stukken van oa peko..of black ranch. Zakken van 15 a 20 kg. Hoor veel goeie verhalen over van dammers.
Wel prijzig. Maar een goed stuk rund is ook gauw 40 euro of meer.
Wel prijzig. Maar een goed stuk rund is ook gauw 40 euro of meer.
Nobody said it was easy....
- Blue Raccoon
- VIP Driver
- Berichten: 2585
- Lid geworden op: 04 jun 2017, 12:56
Vandaag 1.3 kg zalm op een cederhouten plank op de BBQ gehad, zalm ingesmeerd met mosterd en basterdsuiker.......
Zalig.............
Zalig.............
Zie mijn E9X Showroom voor m'n BMW E90 LCI 318 ///M 2011 Montego Blue
- Darudevampire
- Administrator
- Berichten: 5088
- Lid geworden op: 19 okt 2012, 21:42
- Locatie: N.W. Brabant
Leuk topic !
Heb toevallig vorig jaar zelf een buitenkeuken gemaakt van vlonderdelen die over waren icm een oud marmeren blad. Niet echt een BBQ, maar een skottelbraai.
Tot op heden nog te weinig gebruikt, maar wellicht deze zomer
Heb toevallig vorig jaar zelf een buitenkeuken gemaakt van vlonderdelen die over waren icm een oud marmeren blad. Niet echt een BBQ, maar een skottelbraai.
Tot op heden nog te weinig gebruikt, maar wellicht deze zomer
- Jordan
- VIP Driver
- Berichten: 197
- Lid geworden op: 10 nov 2017, 15:56
- Type Auto: BMW E91
Knoflookgarnalen Eerst ff marineren en de gamba's/garnalen 1 nacht in de marinade in de koelkast laten staan. Onderstaande heb je hiervoor nodig. De bereidingswijze kun je zo googlen.
2 theelepels paprikapoeder
4 teentjes knoflook geperst of fijngesneden
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruidenmix
2 eetlepels limoensap
60 ml olijfolie
½ theelepel zwarte peper
2 theelepels gedroogde basilicum
2 eetlepels bruine suiker
1 kilo middelgrote of grote garnalen
Ik heb ook een rookoven trouwens, en die wordt bij lekker weer ook regelmatig gebruikt. Een maatje van me heeft een cateringbedrijf en neemt wel eens een vers gevangen zalmpje of een forel mee
2 theelepels paprikapoeder
4 teentjes knoflook geperst of fijngesneden
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruidenmix
2 eetlepels limoensap
60 ml olijfolie
½ theelepel zwarte peper
2 theelepels gedroogde basilicum
2 eetlepels bruine suiker
1 kilo middelgrote of grote garnalen
Ik heb ook een rookoven trouwens, en die wordt bij lekker weer ook regelmatig gebruikt. Een maatje van me heeft een cateringbedrijf en neemt wel eens een vers gevangen zalmpje of een forel mee
- Blue Raccoon
- VIP Driver
- Berichten: 2585
- Lid geworden op: 04 jun 2017, 12:56
Zo vanmiddag de Weber maar weer eens aangestoken om de gisteren avond gemarineerde spareribs eens lekker te grillen.
Eerst de Weber zo ingericht dat er een klein gedeelte gereserveerd wordt voor kolen, de andere kant afgedekt met alufolie.
Hierdoor weet je zeker dat de lucht die vanaf onder ingaat langs je kolen gaat en deze aan de gang houdt.Tevens kan je dan met de luchttoevoer boven makkelijk de temp. regelen.
Ribs aan de andere kant bin het ribrek geplaatst en een schaaltje bier erboven en nu lekker een uur of vier op 100 graden pruttelen.
Het laatste uur de ribs met de marinade (waar inmiddels honing aan toegevoegd is) nogmaals insmeren waardoor ze mooi donkerbruin worden.
Alvast twee fotootjes, de eerste als de ribs er net opliggen, de tweede als ze er twee uurtjes op gelegen hebben.
Eerst de Weber zo ingericht dat er een klein gedeelte gereserveerd wordt voor kolen, de andere kant afgedekt met alufolie.
Hierdoor weet je zeker dat de lucht die vanaf onder ingaat langs je kolen gaat en deze aan de gang houdt.Tevens kan je dan met de luchttoevoer boven makkelijk de temp. regelen.
Ribs aan de andere kant bin het ribrek geplaatst en een schaaltje bier erboven en nu lekker een uur of vier op 100 graden pruttelen.
Het laatste uur de ribs met de marinade (waar inmiddels honing aan toegevoegd is) nogmaals insmeren waardoor ze mooi donkerbruin worden.
Alvast twee fotootjes, de eerste als de ribs er net opliggen, de tweede als ze er twee uurtjes op gelegen hebben.
Zie mijn E9X Showroom voor m'n BMW E90 LCI 318 ///M 2011 Montego Blue
- Piet08
- VIP Driver
- Berichten: 1021
- Lid geworden op: 13 sep 2017, 17:24
- Type Auto: 335d Xdrive
- Locatie: Overijsel
Je bent er maar druk mee Emiel
Ziet er wel goed uit krijg er gewoon trek van
Ziet er wel goed uit krijg er gewoon trek van
Ford Escort RS2000 (MK2)
Mitsubishi Lancer 2000 Turbo
Ford Sierra Cosworth
BMW 330d (e46)
BMW 335d Xdrive (f30)
Mitsubishi Lancer 2000 Turbo
Ford Sierra Cosworth
BMW 330d (e46)
BMW 335d Xdrive (f30)
- Blue Raccoon
- VIP Driver
- Berichten: 2585
- Lid geworden op: 04 jun 2017, 12:56
Zo was het na een uur of vier...
Zie mijn E9X Showroom voor m'n BMW E90 LCI 318 ///M 2011 Montego Blue