Nbt auto zoom werkt niet met navigeren.

Voor alle vragen op het gebied van elektronische aard: i-drive/navigatie/verlichting/audio en bluetooth

Moderators: Moderator team, Beheerder

Plaats reactie
Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

08 jan 2022, 14:24

Heeft iemand al eens problemen gehad met auto zoom tijdens navigeren die een 609 nbt navigatie pro heeft en hoe is dat opgelost?


:Mpower: 140i
Gebruikersavatar
Jeremy
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 1725
Lid geworden op: 31 mei 2013, 08:07
Type Auto: '18 M140i xDrive Shadow Edition
Locatie: Zonnigste stukje Nederland

09 jan 2022, 11:20

Mijn autozoom werkt prima, zowel in de 1 als in de 4. Ik heb wel de iDrive 6 overigens. Wellicht kun je de iDrive eens proberen te resetten zoals via onderstaande video?

Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

09 jan 2022, 20:39

Op deze manier idrive resetten heb ik al geprobeerd, maar helaas niks opgelost.
Het gaat om nbt voor de 3 serie bj 2013.

De wiel sensoren zijn denk ik uitgecodeerd want die zijn wel groen maar geven geen bar of temp. zou dat er iets met te maken kunnen hebben?
Best irritant als je weet hoe het wel hoort te werken.
:Mpower: 140i
Gebruikersavatar
Jeremy
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 1725
Lid geworden op: 31 mei 2013, 08:07
Type Auto: '18 M140i xDrive Shadow Edition
Locatie: Zonnigste stukje Nederland

09 jan 2022, 21:16

Ik lees net op een ander forum met posts uit 2015 dat autozoom op sommige NBT's alleen bij kaartaanzicht "noordaanzicht" werkt. Wellicht is dat een verschil tussen de eerste en de laatste NBT's.

Verder zijn er bij vroegere F-series ook auto's geleverd zonder TPMS sensoren. Deze gebruikt dan de wielsensoren en meet snelheidsverschil waar de TPMS echt de bandendruk meet. Zo heeft een goede kennis van mij een F20 zonder, die auto is van februari 2014. Grote kans dat jouw auto dan dus ook niet uitgerust is met TPMS sensoren.
Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

09 jan 2022, 21:57

Oké bedankt voor de tip ga het morgen meteen even uitproberen.

En daarna weer even de 1 uit zijn winterslaap halen voor een was beurt.
:Mpower: 140i
Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

11 jan 2022, 11:12

Je had gelijk noord up kan je wel auto zoom aanklikken, maar dat is helemaal K U T niet te gebruiken.
Gaat meteen naar 20km en zoomt niet in bij een afslag of kruising.

Ik ga verder uitzoeken of er een nieuwere software op de ouwe hardware kan, anders toch naar een mmi box er tussen plaatsen voor Apple CarPlay.
Wat ik wel gek vind is dat alles perfect werkte op mijn ouwe m135i uit 2013 met de zelfde nav pro.
:Mpower: 140i
Gebruikersavatar
psycholander
Beyond salvation
Beyond salvation
Berichten: 1749
Lid geworden op: 13 aug 2013, 16:18
Type Auto: BMW G31 530i

11 jan 2022, 17:25

CarPlay moet bij jou ook wel lukken zonder MMI box :wink:
Gebruikersavatar
jackysan
Getting the hang of it
Getting the hang of it
Berichten: 302
Lid geworden op: 30 jan 2019, 07:52
Type Auto: BMW F31 320i LCI 2017

11 jan 2022, 19:03

Toch niet in een F31 uit 2013?
BMW F31 320i LCI :Mpower: Sport 2017
Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

12 jan 2022, 10:27

psycholander schreef:
11 jan 2022, 17:25
CarPlay moet bij jou ook wel lukken zonder MMI box :wink:
Ik zal snel een afspraak bij je inplannen.
:Mpower: 140i
BeamerAR15
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 288
Lid geworden op: 26 mei 2012, 09:03
Type Auto: F30, 320i Lux.Line.

12 jan 2022, 16:19

psycholander schreef:
11 jan 2022, 17:25
CarPlay moet bij jou ook wel lukken zonder MMI box :wink:
Dan mag je dat bij mij ook regelen, volgens mij is CarPlay pas vanaf model 2016 leverbaar.
Ik ben helaas overgeleverd aan een MMI box in mijn F30, 2015.

Nog niet aangeschaft trouwens.
BMW 3.18i E30
BMW 3.25i Cabrio E30
BMW M3 E36
BMW 3.28i Cabrio E36
BMW 3.18D E46
BMW 3.20i E90
BMW 3.20I F30 Lux. Line
Gebruikersavatar
psycholander
Beyond salvation
Beyond salvation
Berichten: 1749
Lid geworden op: 13 aug 2013, 16:18
Type Auto: BMW G31 530i

13 jan 2022, 07:50

Klopt eind 2015 tot half 2016 heb je evt ook nog een optie om iDrive 4 te flashen naar 6.
iDrive 5 & 6 is het altijd mogelijk.
Het kleine iDrive scherm is het pas in de loop van 2017 beschikbaar gekomen (entrynav2)
En MINI's kregen ze pas iets later.

Bij 6xLekker ga ik even uit van minimaal 2016 omdat de M140i er niet eerder was.
Gebruikersavatar
6xLekker
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 309
Lid geworden op: 17 aug 2012, 22:55
Type Auto: F20 m140i xdrive

13 jan 2022, 10:32

Daar was ik al een beetje bang voor.

Maar het is voor de f31 uit 2013 met pro nav.
:Mpower: 140i
Gebruikersavatar
psycholander
Beyond salvation
Beyond salvation
Berichten: 1749
Lid geworden op: 13 aug 2013, 16:18
Type Auto: BMW G31 530i

13 jan 2022, 10:40

Aah die had ik even gemist :mrgreen:
Jimmer
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 737
Lid geworden op: 11 jul 2018, 21:32
Type Auto: 420i Gran Coupe (F36)

13 jan 2022, 13:34

Nooit geweten dat deze optie (eventueel dan) in NBT zat, ga eens proberen.
Plaats reactie

Terug naar “F3x: I-Drive/Navigatie/Verlichting/Audio + Bluetooth”