Nieuwe BMW 5-serie touring (G31) onthuld

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joop
Moderator
Moderator
Berichten: 15843
Lid geworden op: 02 jan 2009, 23:51
Type Auto: G21 330i Touring HE M-sport

De touring wordt op de aankomende AutoSalon in Geneve aan het grote publiek getoond. Zojuist heeft de auto zijn online debut gemaakt.

Highlights (UK)
Persbericht, kort (UK)
Persbericht, uitgebreid (UK)
Specificaties

BMW PressClub Nederland schreef:De nieuwe BMW 5 Serie Touring

01.02.2017

RIJSWIJK/MÜNCHEN - De nieuwe BMW 5 Serie Touring beleeft zijn wereldpremière in maart 2017 tijdens de Autosalon van Genève. De verkoop start in juni 2017. BMW biedt dan keuze uit vier efficiënte en krachtige motoren, waarvan twee versies leverbaar zijn met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. Extra motorvarianten met achter- of vierwielaandrijving volgen later. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Net als de onlangs gelanceerde BMW 5 Serie Sedan (showroomintroductie 11 februari) maakt ook de BMW 5 Serie Touring indruk door exceptionele display- en besturingssystemen, uitgebreide rijhulpsystemen en digitale connectiviteitsmogelijkheden, maar natuurlijk vooral door zijn ruimte-aanbod.

“De BMW 5 Serie Touring is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en de afgelopen 25 jaar was deze carrosserievariant bijzonder succesvol”, aldus Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Sales en Marketing. “Ik weet zeker dat zijn veelzijdigheid de nieuwe, vijfde generatie nog populairder zal maken, mede dankzij zijn kenmerkende binnenruimte, variabele bagageruimte, fraaie vormgeving én – uiteraard – de BMW typerende dynamische rijkwaliteiten.”

De nieuwe BMW 5 Serie Touring beleeft zijn wereldpremière in maart 2017 tijdens de Autosalon van Genève. De verkoop start in juni 2017. BMW biedt dan keuze uit vier efficiënte en krachtige motoren, waarvan twee versies leverbaar zijn met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. Extra motorvarianten met achter- of vierwielaandrijving volgen later. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Lager gewicht, grotere wendbaarheid, geoptimaliseerde efficiency.
De sportieve rijeigenschappen van de nieuwe BMW 5 Serie Touring zijn het resultaat van nieuwe ondersteltechnologie en een lager gewicht. Automatische niveauregeling achter is standaard op alle uitvoeringen. Opties zijn onder meer Dynamic Damper Control, Adaptive Drive met actieve rolstabilisatie, Integral Active Steering (nu verkrijgbaar in combinatie met xDrive) en stuggere M Sport wielophanging met een tien millimeter lagere rijhoogte. Vele componenten van carrosserie (waaronder de achterklep) en onderstel bestaan uit aluminium en in combinatie met andere hoogwaardige metaalsoorten wordt een uitzonderlijke torsiestijfheid verkregen. De lichtgewicht carrosserie, efficiënte aandrijftechniek en geoptimaliseerde aerodynamica zorgen voor een reductie van brandstofverbruik en emissies van 11 procent ten opzichte van het uitgaande model.

Atletisch design voor een veelzijdige sportmachine.
Scherpe contouren accentueren de voorzijde van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. De standaard LED koplampen lopen vloeiend over in de typische BMW-grille. Van opzij heeft de auto harmonieuze proporties. De lange daklijn – die overloopt in de schuine D-stijl – levert ook een bijdrage aan het sportieve karakter van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. Boven de achterruit monteert BMW een subtiele achterspoiler met geïntegreerd derde remlicht en luchtgeleiders aan de zijkant. Prominente horizontale lijnen en L-vormige achterlichten die ver om de hoeken van de achterspatborden reiken, benadrukken de breedte van de auto.

Nog meer ruimte en intelligentie functionaliteit.
Het interieur van de nieuwe BMW 5 Serie Touring heeft net als de Sedan het op de bestuurder gerichte dashboard met een moderne, elegante vormgeving, verfijnd afgewerkt met hoogwaardige materialen en aandacht voor detail. Op alle stoelen hebben de inzittenden meer hoofd-, schouder-, been- en knieruimte dan in de voorgaande generatie. Achterin genieten passagiers van nog meer comfort dankzij grotere zitvlakken en rugleuningen met betere ondersteuning. De nieuwe BMW 5 Serie Touring is bovendien net zo stil als de sedan, dankzij upgrades voor de voorruit, de hemelbekleding en de bagageruimte. Dankzij de grotere interieurbreedte kunnen drie kinderen veilig plaatsnemen op de achterbank en comfortabel naast elkaar zitten.

De bagageruimte van de nieuwe BMW 5 Serie Touring is gegroeid naar 570 (en met neergeklapte achterbank) tot 1.700 liter. Het laadvermogen groeide (afhankelijk van de versie) met maar liefst 120 kilogram tot 720-730 kg. Ook indrukwekkend is de uitzonderlijke functionaliteit dankzij talloze praktische voorzieningen, zoals de in de verhouding 40:20:40 elektrisch neerklapbare achterbank (kwestie van een druk op de knop in de bagageruimte), de separaat te openen achterruit en de automatisch te openen en sluiten achterklep (optioneel handsfree). De afdekking van de laadruimte is voortaan op te bergen in een speciaal vak onder de laadvloer.

Besturingssysteem: extreem intuïtief en veelzijdiger dan ooit.
BMW rust de nieuwe BMW 5 Serie Touring uit met een nieuwe generatie van het iDrive-systeem, dat de navigatie-, telefoon- en entertainmentfeatures plus autofuncties op een 8,8-inch display in hoge resolutie weergeeft. Het systeem kan worden bediend met de iDrive Controller, de Touch Controller en door spraak- en gebarenbediening (BMW Gesture Control). De menustructuur is geheel nieuw, met zes virtuele tegels die naar eigen voorkeur kunnen worden gerangschikt. De nieuwste generatie van de fullcolour BMW Head-Up Display heeft een projectie-oppervlak dat 70 procent groter is dan voorheen en geeft verkeersborden, telefoongegevens, radiostations, muzieknummers, navigatie-instructies en waarschuwingen van de assistentiesystemen weer.

Uitgebreide rij-assistentiesystemen.
De nieuwe BMW 5 Serie Touring vormt samen met de 5 Serie Sedan een volgende stap richting autonoom rijden met behulp van nieuwe rijhulpsystemen en uitgebreide functionaliteit. Nieuwe features zijn de Avoidance Assistant (uitwijkhulp), Crossing traffic warning en Priority warning, Lane Change Assistant (automatisch inhalen) en Steering en Lane Control Assistant met actieve bescherming tegen aanrijdingen van opzij. De nieuwe systemen bieden stuur- en rijstrookassistentie vanaf stapvoets tempo tot 210 km/u, zodat de bestuurder zeker kan zijn van extra comfort en assistentie in moeilijke situaties. Met Active Cruise Control met Stop&Go-functie kan de bestuurder de snelheid van de auto met een druk op de knop instellen op de maximumsnelheid die door het Speed Limit Info-systeem is gedetecteerd.

Persoonlijke mobiliteitsassistent en intelligent zoeken naar parkeerplaatsen.
De nieuwe BMW 5 Serie Touring is ook voorzien van Remote Services, dat een naadloze brug vormt tussen de auto en de smartphone van de bestuurder. De BMW Connected App ondersteunt de bestuurder met het plannen van zijn afspraken en routes, zowel thuis, onderweg als op kantoor. De technologie kan onder meer een reisbestemming van de smartphone naar het systeem in de auto sturen. Dankzij Real Time Traffic Information wordt de ideale vertrektijd berekend. Ook nieuw is Remote 3D View. Dit systeem combineert het rijhulpsysteem Surround View met de connectiviteitsvoorzieningen van Remote Services en de BMW Connected App. Daarmee kan de bestuurder driedimensionale beelden van de omgeving van zijn geparkeerde auto op de smartphone bekijken. Apple Carplay is mogelijk dankzij draadloze smartphone-integratie. Het opladen van een smartphone is eenvoudiger dan ooit dankzij een inductielader. De nieuwe BMW 5 Serie Touring is nu ook – als aanvulling op de Parking Assistant – leverbaar met Remote Control Parking. Daarmee kan de gebruiker de nieuwe BMW 5 Serie Touring op afstand parkeren met de autosleutel, zelfs in de krapste parkeervakken.

Modelvarianten verkrijgbaar bij introductie in juni 2017.
BMW levert direct bij de marktlancering een serie van krachtige, efficiënte en bijzonder zuinige motoren met BMW TwinPower Turbo techniek.



BMW 530i Touring: viercilinder-in-lijn benzinemotor. 8-traps Steptronic automaat

Cilinderinhoud: 1.998 cm3

Vermogen: 185 kW (252 pk) bij 5.200-6.500 t.p.m.

Maximumkoppel: 350 Nm bij 1.450-4.800 t.p.m.

Acceleratie (0-100 km/u): 6,5 s

Topsnelheid: 250 km/u

Brandstofverbruik, gemiddeld*: 5,8-6,3 l/100 km

CO2-emissie, gemiddeld*: 133-143 g/km



BMW 540i xDrive Touring: zescilinder-in-lijn benzinemotor. 8-traps Steptronic automaat

Cilinderinhoud: 2.998 cm3

Vermogen: 250 kW (340 pk) bij 5.500-6.500 t.p.m.

Maximumkoppel: 450 Nm bij 1.380-5.200 t.p.m.

Acceleratie (0–100 km/u): 5,1 s

Topsnelheid: 250 km/u

Brandstofverbruik, gemiddeld*: 7,3-7,7 l/100 km

CO2-emissie, gemiddeld*: 167-177 g/km.



BMW 520d Touring: viercilinder-in-lijn dieselmotor. Handgeschakelde zesversnellingsbak/ optioneel 8-traps Steptronic automaat

Cilinderinhoud: 1.995 cm3

Vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 t.p.m.

Maximumkoppel: 400 Nm bij 1.750-2.500 t.p.m.

Acceleratie (0-100 km/u): 8,0/7,8 s

Topsnelheid: 230/225 km/u

Brandstofverbruik, gemiddeld*: 4,5-4,9/4,3-4,7 l/100 km

CO2-emissie, gemiddeld*: 119-129/114-124 g/km



BMW 530d Touring/BMW 530d xDrive Touring: zescilinder-in-lijn dieselmotor. 8-traps Steptronic automaat

Cilinderinhoud: 2.993 cm3

Vermogen: 195 kW (265 pk) bij 4.000 t.p.m.

Maximumkoppel: 620 Nm bij 2.000-2.500 t.p.m.

Acceleratie (0-100 km/u): 5,8/5,6 s

Topsnelheid: 250 km/u

Brandstofverbruik, gemiddeld*: 4,7-5,1/5,3-5,7 l/100 km.

CO2-emissie, gemiddeld*: 124-134/139-149 g/km.



* cijfers volgens de EU-testcyclus. Afhankelijk van de bestelde bandenmaat. Cijfers voor BMW xDrive achter de /.


Afbeelding Afbeelding

"Well we have a straight six at the front, a manual gearbox in the middle, and drive goes to the back. That is page one, chapter one of the petrolsexual handbook." / "Page two is of course a LSD mounted between the rear axle" JC
Gebruikersavatar
Joop
Moderator
Moderator
Berichten: 15843
Lid geworden op: 02 jan 2009, 23:51
Type Auto: G21 330i Touring HE M-sport

Meer foto's volgen...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding Afbeelding

"Well we have a straight six at the front, a manual gearbox in the middle, and drive goes to the back. That is page one, chapter one of the petrolsexual handbook." / "Page two is of course a LSD mounted between the rear axle" JC
Gebruikersavatar
ejt
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 11494
Lid geworden op: 31 okt 2009, 18:59
Type Auto: BMW

Als je diesel rijdt, wat heb je nu nog meer nodig dan de 530d. Nu al standaard met 620nm. Dat was bij de vorige voor de 535d.
heden G21 330iA

2005 E91 320dA
2009 E91 320d
2013 F31 320dA
2014 F31 335dA
2019 G21 330iA
Gebruikersavatar
Edje
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 1834
Lid geworden op: 19 nov 2008, 12:48
Type Auto: BMW F11 525d automaat 2010
Locatie: Wijchen

Veel gelijkenis met de drie. Schitterende auto! En idd een 530 is alles wat je wil.
Een dag geen BMW gereden is een dag niet geleefd!
Gebruikersavatar
EPK91
Beyond salvation
Beyond salvation
Berichten: 1618
Lid geworden op: 08 sep 2015, 10:23
Type Auto: BMW E87M

schitterende auto... in Geneve maar eens even proef zitten.
Het maakt mij geen bal uit welk merk auto ik rij... als het maar een BMW is.
Mike
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 1989
Lid geworden op: 08 aug 2010, 15:31
Type Auto: VW Polo R-line Edition
Locatie: Oost-Brabant

Hele mooie touring :In love: :autotje spelen:
VW Polo R-line Edition (2014)
BMW 320i Graphite HE (2006) verkocht
BMW 318i Executive (1998) verkocht
Gebruikersavatar
ejt
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 11494
Lid geworden op: 31 okt 2009, 18:59
Type Auto: BMW

Ter aanvulling op dit verhaal, komt BMW nu ook met de touring versie van de nieuwe 5. G31
Wat mij opvalt aan onderstaand filmpje van Autoweek, is dat dit model heel comfortabel geveerd is. Terwijl ze juist weer richting het strak geveerde onderstel aan het verschuiven zijn.

In combinatie met luchtvering achter, gaat ie volgens AW "deinen", alles relatief, maar toch.

Blijft wel een schitterende auto.

http://www.autoweek.nl/video/bmw-5-seri ... impressie/
heden G21 330iA

2005 E91 320dA
2009 E91 320d
2013 F31 320dA
2014 F31 335dA
2019 G21 330iA
Gebruikersavatar
ArjenH
Just getting started
Just getting started
Berichten: 24
Lid geworden op: 08 jul 2015, 23:22
Type Auto: ex-E91-320d* EDE, bj. 2011 *stage 1 chiptuning, Auris hybride TS, bj. 2015
Contacteer:

Fraaie wagen inderdaad en nog even sparen... :wink:

Het verbaast me dat er niet direct een hybride (benzine/diesel - elektrisch) motor in het aanbod is opgenomen :? Zouden er nog te veel kinderziektes zijn of zet BMW vol in op 100% elektrisch?
<< een gechiptunede BMW maakte rijden geweldig :cry: >>
Gebruikersavatar
Joop
Moderator
Moderator
Berichten: 15843
Lid geworden op: 02 jan 2009, 23:51
Type Auto: G21 330i Touring HE M-sport

Er is al wel een 530e sedan te bestellen...
...even afwachten of die er ook als touring komt. Bij de F30 is de 330e ook alleen als sedan leverbaar (vooralsnog).
Afbeelding Afbeelding

"Well we have a straight six at the front, a manual gearbox in the middle, and drive goes to the back. That is page one, chapter one of the petrolsexual handbook." / "Page two is of course a LSD mounted between the rear axle" JC
Gebruikersavatar
Arjan
Administrator
Administrator
Berichten: 24792
Lid geworden op: 12 sep 2010, 12:06
Type Auto: IX1 xdrive30

Prachtige auto weer geworden :ja:
Gebruikersavatar
ArjenH
Just getting started
Just getting started
Berichten: 24
Lid geworden op: 08 jul 2015, 23:22
Type Auto: ex-E91-320d* EDE, bj. 2011 *stage 1 chiptuning, Auris hybride TS, bj. 2015
Contacteer:

Woensdagnamiddag onderweg naar Makro brandstof eens gestopt bij de plaatselijke BMW dealer om in de nwe. 5 Touring te zitten en dat zat wel lekker... 002

Vervolgens raakte ik in een geanimeerd gesprek verzeild met een techneut over strategie van BMW n.a.v. niet-uitbrengen van hybride motoren in de Touring modellen. Zijn hypothese was dat er nu wordt ingezet op 100% elektrisch dan wel brandstofcel. Daarnaast wist hij me te vertellen dat de switch naar voorwiel aangedreven 1- en 2-series te maken heeft met het kunnen blijven aanbieden van 3, 5 en 7-series met achterwielaandrijving en zes of achtcilinder verbrandingsmotoren. Interessant weetje voor mij iig. en dus voorlopig geen hybride bimmer voor deze tweedehands chauffeur :roll:
<< een gechiptunede BMW maakte rijden geweldig :cry: >>
Gebruikersavatar
Bonuskaart
VIP Driver
VIP Driver
Berichten: 718
Lid geworden op: 24 apr 2016, 10:02

Mooie bak hoor. Van de week voor het eerst zien rijden en ziet er gewoon netjes uit. Mooie evolutie vanaf de F11. En inderdaad, een 530d met deze waarden voldoet ruimschoots. Maar dat doet de F11 eigenlijk ook. Eventueel gechipt naar rond de 300pk/600Nm en dan heb je weinig te wensen over denk ik. Of nouja, als je dan toch iets mag wensen: wat lagere mrb in Nederland :mrgreen:
Gebruikersavatar
florisvandam
Just getting started
Just getting started
Berichten: 56
Lid geworden op: 05 jan 2014, 16:58
Type Auto: E91 330i Touring
Locatie: Voorhout

]Het werd weer tijd voor wat nieuws...

Vorige maand heb ik een nagel neue 540i xdrive touring besteld :Hosanna:
In de kleur Bluestone metallic met de nieuwe 550i 20 inch velgen, zwarte nieren, carbon spiegelkappen en voor een iets dikker geluid de performance uitlaat en mokka interieur.
Laat hem afleveren in 2018 dus jammer genoeg nog even wachten maar de huidige ride is ook geen straf 008

Mocht iemand nog interesse hebben in een 330i E91 touring volledig dealer onderhouden met 140.000 km op de teller hoor ik het wel, mag weg voor een goede prijs aan een liefhebber..

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “BMW 5 series nieuws”